CHampagnesmagning

 

En helt almindelig torsdag aften...



Tilbage fra sommerferie kan vi se frem til et langt efterår og en kold vinter, der byder på rigeligt med mørke hverdagsaftener. Men de behøver jo ikke være kedelige.

 

Vi sagde farvel til sommeren og bød et lunt efterår velkommen med manér en torsdag aften sidst i august. 

 

40 heldige – kvindelige – Femina-læsere havde fået fingrene i billetter til en aften med Champagnesmagning og lidt madlavning. På menuen var nemlig lækre småretter, gæsterne selv skulle hjælpe med at lave færdige og anrette. 

 

Fire lækre champagner fra Laurent-Perrier stod klar til at blive nydt i selskab med lækre småretter

Fire lækre champagner fra Laurent-Perrier stod klar til at blive nydt i selskab med lækre småretter.

 

Kvalitet tæller – bobler, mad og godt grej

Altså hører vi ikke til den fløj, der mener, at Champagne kun kan nydes solo. Nej, vi mener, Champagne er en perfekt ledsager til mad. Det handler om kvalitet!

 

Ædle druer, gode råvarer og godt grej var kodeordene for en aften, der bød på smil og hygge i a+ns show room. 

 

På bordene stod hjemmelavede tapenader, pesto og foccacia'er klar til at ledsage boblerne fra San Pellegrino og Laurent-Perrier

På bordene stod hjemmelavede tapenader, pesto og foccacia'er klar til at ledsage boblerne fra San Pellegrino og Laurent-Perrier!

 

En velsmagende og boblende rosé

Ved ankomsten stod Morten Buus fra Hans Just og skænkede den skønne Laurent-Perrier Rosé op i glasset til pigerne, så der var lidt at nippe til, mens Direktør Marianne Z. Blicher bød velkommen.

 

På bordet stod hjemmelavede foccaciaer, tapenader og pesto som husets mad-entusiast/ Komm.-& Marketingchef havde lavet. 

 

Morten Buus fra Hans Just skænker Laurent-Perrier Rosé op til velkomstdrink.    Laurent-Perrier Rosé var en populær velkomst til a+ns Champagne-arrangement. 

Laurent-Perrier Rosé, skænket af Morten Buus fra Hans Just, var en populær velkomstdrink!

 

Anekdoter bragte boblerne til live

Der blev fyldt i glassene, mens Morten fra Hans Just fortalte om de fire forskellige champagner, han havde med i dagens anledning. Foredraget blev krydret med viden om Champagnens  historie og alt fra propper, terroir, druer og anekdoter. 

 

Morten Buus fra Hans Just sørgede for at gæsterne smagte de bobler, de ønskede og fik svar på deres spørgsmål omkring Laurent-Perrier champagnerne.

 Morten fra Hans Just sørgede for at gæsterne fik smagt det hele og fik svar på spørgsmål omkring Laurent-Perrier Champagne.

 

Så stod den på havets lyserøde perler – og lidt grønt

Efter Mortens champagnesnak var det tid til at trække i forklædet. En flok piger lagde ud med at lave en jordbær-tiramisu, der skulle på køl til senere, mens en anden flok kastede sig over ’forretterne’: laksetatar og rejesalat. Hertil skulle der lige bages lidt parmesankiks.

 

Små 50 skønne ramekiner fra Le Creuset kom på køl - fyldt med jordbærtiramisu    Damerne hyggede med at hakke og snitte til forretterne

50 skønne ramekiner fra Le Creuset kom på køl - fyldt med jordbærtiramisu, mens andre piger snittede løs til forretterne.

 

          

De hjemmelavede parmesankiks blev rullet papirstynde på en pastamaskine     Råvarer og nyslebne knive stod klar til at få opskrifterne vækket til live

Dejen blev rullet tyndt ud på pastamaskinen til fine, flade kiks!

 

Der var overflod af den lækre laksetatar, så der måtte tages fade til hjælp. Her en sort Le Creuset skål.Der var overflod af den lækre laksetatar, så der måtte tages fade til hjælp. Her en sort Le Creuset skål. 

 

Humøret var højt, og gæsterne gik til opgaverne med gejst og ildhu! Alt i mens sørgede Morten for at svare på spørgsmål om Champagne og skænke i de fremstrakte glas.

 

Der røg masser af dejlige bobler fra Laurent-Perrier i glassene.     En af de mange gæster til a+ns event Champagen & lækkerier

 

Man griller da indenfor!

Endelig var et 3. hold i gang med at grille brød på de smarte Le Creuset grill-flader og den transportable gasgrill fra Primus, som efterhånden er uundværlig for os her i huset. På brødene smurte pigerne enten kyllingelevermousse (fegatine), bønnepuré eller lagde skiver af gode oste.

 

Damerne anretter og pynter omhyggeligt bruchettaerne

 

Herefter blev bruchettaerne pyntet med syltet og surt, der passede til. Som grøn og frisk følgesvend kreerede gæsterne en pæresalat.

  

Til bords - med bobler og lækkerier

Til forretterne hørte Laurent-Perriers Brut, der med sin friskhed gav både rejer og laks fint modspil. De småretter – bruchettaer og salat – der udgjorde hovedretten skulle have selskab af den unikke Vintage fra Laurent-Perrier.

 

Det grønne islæt var denne aften en skøn pæresalat.

Til bruchettaerne fulgte en dejlig frisk pæresalat - lavet med smil og omhu! 

 

Mange af gæsterne havde allerede noteret sig dens sjældenhed (den kan ikke købes på det danske marked) og den unikke smag, så hen under aftenen måtte Morten melde ’udsolgt’ af den skønne Vintage.

 

Desserten blev krydret med en lodtrækning

Heldigvis var der rigeligt af alle de andre bobler – også den sprøde og søde Demi-Sec, der blev skænket op til de friske, pyntede jordbærtiramisu’er.

 

Tiramisuen pyntes med både frisk mynte og citronmelisse til andersen & nielsens Champagne-arrangement.

 

Middagen blev afsluttet med lodtrækning om fine champagnepropper og -åbnere fra Le Creuset, og herefter løftede vi sløret for, hvad den fine goodie-bag indeholdt.

 

Aftenen blev båret frem af gæsterne, der var nysgerrige, glade, ivrige og spørgelystne. Der blev pillet ved og spurgt til køkkenvaskene, armaturerne, emfangene og køkkenkværnene i showroomet, og selv den lille udstilling af lamper fra Spotlight-butikken blev diskuteret.

 

Vi sendte gæsterne hjem med glade smil på læberne, fyldte maver og måske lidt lettet i hovederne - hjulpet på vej af boblerne. 

 

Det var en fantastisk aften i vores show room, der igen viste os, at interessen for kvalitet langt fra kan tæmmes af finanskriser.

 

andersen & nielsens showroom er delt i to - her ses den største afdeling, hvor både emfang, vaske, køkkenkværne og vandhaner kan testes.

 

 

  Champagneaften hos andersen & nielsen Alt organisk skrald - inkl. de mange jordbærtoppe - ryger direkte i køkkenkværnen! Der snittes og marineres jordbær til jordbær-tiramisu'en Le Creuset grillflader stod klar til at grille brød til bruchettaer.   Der var ret stor interesse for Spotlights lamper - ikke mindst den fjerlette Goose-lampe... 

 

PS. Nogle af opskrifterne stammer fra IL Ghiottone Umbro. Vil du læse mere om, hvad og hvem det er, så klik her! 

 

 

Vil du opleve de produkter, gæsterne fik lov at lege med? Så kig forbi vores show room. Her kan du også opleve køkkenkværnen i aktion, se vores køkkenvaske og armaturer, emfang og kogende vandhaner.

 

Find vej og åbningstider her!

 

 

   

Vil du fremover holdes opdateret på events, konkurrencer, nyheder og få tips & tricks, så tilmeld dig vores Køkken e-Magasin. Du vil altid kunne afmelde dig igen!

 

Ja tak! Jeg vil gerne holdes opdateret, så tilmeld mig andersen & nielsens Køkken e-Magasin

 

Tekst: Rikke J. Bundgaard. Billeder: Nicole Jonasson.

 

Klik for at se billederne i stort format.

  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  

Citat: Madame Bollinger

"Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det.

 

Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig.

 

Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er.

Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig."

 

Sponsorer til Champagne-event:

 

Le Creuset er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Laurent Perrier er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

San Pellegrino er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

BLANCO er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Gense er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Spotlight2.dk er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Se billeder fra andre events:


Kogeskole i Italien
Raw Cake event

Lampe event

 
 

 

Se billedgalleri fra aftenen:

 


Champagne & lækkerier