EUROCUCINA 16

 

Inspiration og nyheder fra Eurocucina, Milano 2016

 

På den nyligt forgangne køkkenmesse EuroCucina i Milano måtte vi konstatere, at der ikke var helt så mange nyheder, som vi synes, der har været tidligere. De udstillede køkkener var mere en understregning af de trends, vi allerede kender; især ideen om at køkkenet skal tættere på stuen, og at det derfor er godt at skjule vask og emfang mest muligt, så de ikke bliver for dominerende.  

 

Lidt mere træ og lidt mindre hvid Corian

Hvor vi de seneste år har set en del hvid Corian brugt til bordplader, så virkede det i år som om, at der igen var mere fokus på træ, både fine glatte træflader såvel som de lidt mere rå og rustikke overflader. Corian var stadig at se mange steder men bare ikke helt så dominerende.

 

 

 

 

  

 

 

Det rå og industrielle look var meget fremtrædende

Både køkkenlåger og i særlig grad køkkenbordplader, der så som om de var fremstillet af patineret eller bruneret jern, så vi mange steder. Nogle gange var pladerne fremstillet af laminat, og andre gange var det smukke granitter, der gav det særlige look.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkeltkummer stadig det store hit 

Som vaskeleverandør kan man godt gå og blive lidt ærgerlig over, at der er så mange ens produkter og italienernes forkærlighed for underbyggede firkantede vaske, gør det mange steder lidt ensformigt. BLANCO var godt repræsenteret og især de meget store vaske som Claron 700 og Andano 700 faldt i italienernes smag.

 

 

 

 

Praktiske beholdere indbygget i bordpladen

I alle de år vi er kommet på messen i Milano, har vi hæftet os ved, hvor glade italienerne er for at indbygge beholdere og stativer til at holde orden i køkkenet. Det ser super smart ud, men om det altid er lige praktisk, kan vi ikke rigtigt vurdere.

 

 

 

 

Nye overflader på stål hitter

For to år siden lancerede BLANCO en ny overflade til deres stålbordplader, som de kalder DURINOX. Pladen har en matteret overflade, som fremkommer ved at stålpladen "beskydes" med små jernkugler og derved hærdes og matteres. I Milano så vi en del af den slags matte stålplader både fra BLANCO og fra andre leverandører - den store fordel ved den type plader er, ud over det flotte matte look, at ridser, fedtfingre mv. ikke ses på samme måde som på en blankpoleret plade. 

 

   
 

 

 

Glimt fra Milano messen 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næste køkkenmesse 

IMM ´17 i Köln

 finder sted 

16.-22.. jamuar 2017