Godt at vide om pladesakse

Før du køber en pladesaks

Før du køber en pladesaks, er det en god ide at sætte sig ind i forskellen på de forskellige modeller og typer. Her har vi samlet en række informationer, der er gode at have i baghovedet næste gang, du skal købe en pladesaks.

 

 Se alle Bessey pladesakse på www.ankas.dk

 

Flere typer pladesakse

 

 

Bessey pladesaks med normal udførelse 

Håndpladesakse i normal udførelse 

Ved håndpladesakse i normal udførelse er skær og greb traditionelt smedet i ét stykke. Skærekraften afhænger af skærets længde i forhold til grebets længde. 

 

 Bessey pladesaks med udveksling

Håndpladesakse med udveksling

Håndpladesakse med udveksling består af skærehoved og greb. Begge dele har hvert sit omdrejningspunkt, hvorved man opnår ekstra udveksling - en konstruktion som gør, at man kan klippe med større kraft. Pladesakse med udveksling kræver typisk 25% mindre kraftanvendelse og har samtidig bedre skæreevne end traditionelle pladesakse.

 

 

Pladesakse til forskellige formål
 

Idealsakse til gennemklip og figurklip

Idealsaks

Idealsakse er rigtige "allround-sakse". Med en idealsaks kan man klippe igennem en plade (gennemklip) samt klippe store og små konturer eller radier (figurklip).

 

Det gør ikke nogen forskel, om man klipper i kanten af pladen (kantklip) eller midt på pladen. Med idealsaksen kan man også lave almindelige udsparinger.

 

Figursaks til figurklip

 

Figursaks

Figursakse er bedst egnede til små, fine radier i kanten af pladen. Disse sakses form gør det let at klippe små figurer og former. 

 

 

Gennemklipssaks

Gennemklipssaks til deling af plade

Gennemklipssakse er det helt rigtige værktøj, hvis du vil dele en plade midtpå og/eller i kantområdet.

 

Disse sakses lange skær gør, at man hurtigt, med en lille kraftanstrengelse og alligevel helt nøjagtigt, kan afkorte og foretage udklinkning af selv store plader.

 

 

Højreskærende og venstreskærende sakse - hvad er forskellen?

 

Højreskærende sakse er slebet og konstrueret, så det er let at klippe højre radier (altså at lave en kreds fra venstre mod højre). Radier fra højre mod venstre er lettest at klippe med en venstreskærende saks. 

 

Højreskærende og venstreskærende pladesakse

Mange tror, at højreskærende sakse er til højrehåndede - og venstreskærende til venstrehåndede. Men sådan er det ikke.

 

Hvis man som højrehåndet klipper en radius med en højreskærende saks (se ovenfor, fra venstre mod højre), klipper man fra sit håndled og udad.

 

Med en venstreskærende saks (radius i så fald fra højre mod venstre) klipper man fra sit håndled og indad. Hvilket er betydeligt mere ergonomisk. 

 

 

Læs mere om produkter indenfor håndværktøj

Læs mere om gasværktøj

Se vores kataloger

Kontakt andersen & nielsen