Hvad er en køkkenkværn?

Slip nemt af med dit skrald med en køkkenkværn

 

En køkkenkværn er et elektrisk køkkenredskab, som findeler organisk affald fra madlavningen. Alle madrester kan bortskaffes via køkkenkværnen - både affaldet fra tilberedningen og resterne efter måltidet. Organisk affald er f.eks. kød, brød, kyllingeben, kaffegrums, frugtskræller, grøntsagsskræller, æggeskaller, servietter, køkkenrulle, ris, pasta, visne blomster, mælk og ost.  

 

Læs mere om køkkenkværne på www.køkkenkværnen.dk

 

Sådan fungerer en køkkenkværn

 

Køkkenkværnen er tilsluttet køkkenvasken, hvorigennem madvarerne skylles bort og kværnes til en konsistens mindende om juice. Herfra ledes juicen via kloaksystemet til rensningsanlægget. Derved undgås ildelugtende madrester i skraldespanden og hyppige ture ud med skraldet. Samtidig er der tale om en løsning, som tilgodeser miljøet.  

 

Når køkkenkværnen skal aktiveres, kan man enten tænde den på Airswitch knappen eller på en ganske almindelig el afbryder.

Åben først for det kolde vand, start derefter kværnen og skub det organiske affald ned i køkkenkværnen med opvaskebørsten. Det organiske affald vil nu slynges ud mod de faste rivejern på kværnens inderside og blive kværnet.

 

Det er nemt at høre, når madaffaldet er kværnet færdigt. Dernæst skal køkkenkværnen køre endnu et par sekunder med vandet løbende, og derefter er kværnen renset og helt fri for lugtgener.

 

For at sikre sig kværnen kan fungere optimalt, skal der anvendes koldt vand. Dette skal du gøre fordi det dels hjælper med at køle motoren ned, og dels fordi animalsk fedt lettere kan kværnes, når det er koldt.

 

Følg køkkenkværnen på Facebook

 

Miljøvenlig affaldsløsning til alle husholdninger og virksomheder

 

Med andre ord er en køkkenkværn en intelligent, nem og miljøvenlig affaldsløsning til såvel mindre husholdninger, familiehusholdninger samt små virksomheder. Den er tilpasset til den moderne families high-speed tilværelse, hvor madlavningen er en vigtig og samlende aktivitet.

 

Læs mere om køkkenkværne og miljø her!

 

Video:

 

Se forfatter og miljøentusiast Signe Wenneberg demonstrere, hvordan en køkkenkværn virker!

 


Praktisk info om køkkenkværnen

Læs om, hvor køkkenkværnen kan anvendes

Læs om, hvad kan kværnes i en køkkenkværn

Læs om, hvordan du søger godkendelse fra kommunen

Læs mere om køkkenkværnen og miljø

 Læs om installation af køkkenkværnen