Lidt historie...

Den svenske køkkenkværn

 

Kitchen Friend er svenskejet og blev stiftet i 2009. De har over 300.000 producerede og installerede køkkenkværne på verdensplan, og har samtidig egen udviklingsafdeling og patenter. Ud over køkkenkværne sælger de også Sous Vide udstyr.

 

Kitchen Friend er ejet af de to svenskere Joakim Andreini og Gunnar Wilson.
Inden Joakim Andreini startede Kitchen Friend, arbejdede han hos DUKA som er en svensk virksomhed der er førende inden for køkkenprodukter i Sverige, Norge og Polen. Han har altid interesseret sig for madlavning og maskiner som gør arbejdet lettere i køkkenet, og i kombination med stigende fokus på hvordan man udnytter ressourcerne i madaffald, begyndte Joakims interesse for køkkenkværne.
Gunnar Wilson har en lang karriere i IT-branchen. Han har blandt andet haft sin egen virksomhed, hvor han genanvendte gamle hjemmecomputere. På denne måde lærte han at tænke bæredygtigt, og kom samtidig ind i miljøbranchen.

 

I 2009 besluttede Stockholm Vatten – som er Sveriges største vand- og affaldshåndterings selskab – at lempe på restriktionerne på bortskaffelse af madaffald. Joakim og Gunnar valgte i denne sammenhæng at gå helhjertet ind i tanken om køkkenkværne som indsamlingsmetode til madaffald. Hver især forlod de deres job for sammen at satse på Kitchen Friend. Deres ambitioner var at levere høj kvalitet og innovative produkter, som kunne lette hverdagen i køkkenet – og det lykkedes.

 

Siden 2013 har Kitchen Friend været det største brand og aktør på det svenske marked for køkkenkværne. De leder udviklingen når det kommer til teknologiske innovationer, der har til formål at gøre køkkenkværnen så effektiv som mulig.
De har også fået mulighed for at deltage i et projekt sammen med andre EU-relaterede aktører, som har til opgave at udvikle systemer til bortskaffelse af madaffald i fremtidens ejendomme. Der hersker altså ingen tvivl om, at mændene bag Kitchen Friend respekteres for deres store viden og erfaringer. Denne viden og erfaring er også noget som afspejler de køkkenkværne, de udvikler.

 

Joakim og Gunnars vision med Kitchen Friend er, at gøre køkkenkværne til et lige så almindeligt og naturligt produkt i køkkenet som f.eks. en opvaskemaskine er. Det skal være den oplagte måde at indsamle madaffald på – ikke kun i Sverige, men i hele Skandinavien.