Living Kitchen 2015

Klassiske materialer, kvalitet og håndværk dominerer i køkkentrends 2015

Endelig!
Vi vejrer morgenluft i køkkenbranchen og kan kun glæde os over, at der igen er kommet fokus på kvalitet og solidt håndværk i klassiske materialer som sten, træ og stål.
2015 startede med en spændende køkkenmesse i Køln. IMM Living Kitchen løber af stablen hvert andet år, så der ikke konkurreres for meget om opmærksomheden med den store køkkenmesse i Milano, som også afholdes med 2 års mellemrum.
 


Kvalitet i centrum med holdbare materialer og solidt håndværk.

Det, der først sprang i øjnene i forhold til den forrige Living Kitchen køkkenmesse i 2013, var, at de billige kopier og efterligninger af natur- og kvalitetsmaterialer var væk i de mange køkkener. Vi så stort set ikke imiterede overflader i plastik som fx laminatbordplader, der skal ligne træ eller granit.
 Smukke bordplader i skønne mønstre og flotte naturlige farver fra Lechner   Der var utroligt mange smukke kogeøer i sten, granit og marmor på Living Kitchen 2015 - her er en af dem


Granit, beton og sten – vi vil have holdbar skønhed

Når øjnene og hænderne fejede hen over især bordpladerne i de mange udstillingskøkkener, blev de ofte mødt af smukke, naturlige bordplader i sten – eksempelvis granit, marmor og spændende kompositvarianter.
Alene Lechners stand var spækket med smukke bordplader i mere eller mindre eksklusive stenvarianter, som var både ru, glatte, tykke og tynde bordplader. 
 
Fælles for stenbordpladerne var naturlige farvenuancer, fra brun over grå til sort og beige. Dog så vi også spændende hvid og grøn marmor i køkkenindretningen.
Køkkenelementerne kunne også ligne sten og især beton blev brugt til køkkenelementer. Både helstøbt beton men også som en slags overflade, der giver udseende og fornemmelsen af, at skabslågen er støbt i beton.

     
 Bordplader og skabsfronte med beton-look på IMM Living Kitchen messen 2015   Smukke bordplader i træ med flot nedsænket stålvask - Living Kitchen 2015


Bordplader, køkkenvaske og køkkenelementer i stål

Rustfrit stål er et klassisk materiale til køkkenet, fordi det er holdbart, hygiejnisk og nemt at holde. Inden for køkkenvaske så vi nogle få spændende nyheder – blandt andet den prisbelønnede BLANCO Jaron XL 6 S-IF.
 
Barazza var et af de steder, hvor det rustfri stål kom særligt til sin ret. Hele køkkenmoduler med nedsænkede kogesektioner, isvejste køkkenvaske og integrerede arbejdsflader gav nogle unikke og smukke arbejdsstationer i køkkenet.
 
 Ultra-praktiske og superflotte stålkøkkenborde med integreret vask, blus osv. Barazza imponerede på Living Kitchen 2015   Ultra-praktiske og superflotte stålkøkkenborde med integreret vask, kogezone osv. Barazza imponerede på Living Kitchen 2015


Smukt og naturligt træ i mange afskygninger

Som en velfungerende og varm kontrast til sten og stål så vi træ i mange afskygninger. Især skabsfronte i træ blev kombineret med smukke stenbordplader og elementer i blankt stål. Et fremragende eksempel er de smukke køkkener fra Team 7. Ikke mindst denne herlige hæve-sænke kogeø, hvor en enorm marmorbordplade i tidens mest hotte grønne farve svæver på et stålelement, der er indbygget i et køkkenmodul i træ.
 
Smukt og hypertrendy køkken fra Team7 - grøn marmor, stål og træ i skøn forening   Smuk bordplade fra danske Spekva. Spekva havde en fin stand på Living Kitchen men var også at finde rundt om i andre køkkener
  

Detaljerne i køkkenet afslører det gode håndværk

Ud over fokus på kvalitetsmaterialer var der kælet for detaljerne i køkkenerne. Eksempelvis var mange af betjeningerne til fx vask, armatur, lys, kogezone og emfang integreret der, hvor det gav mening. En ny tendens synes at være at placere knapperne til komfuret i selve skabselementet – og knapperne selv var så veldesignede, at de ligefrem pyntede.
 
Det så supertjekket ud med betjeningsknapperne integreret i skabsfronte. Dette var en ny tendens til årets Living Kitchen messe  Her er knapperne til gasblussene integreret i træ - se også placering af stikkontakt
 

Væk med retro – ind med nostalgi

En af de tendenser, der kommer til at fylde mere i vores boligindretning er en nostalgisk bølge, som vil afløse den retro-trend, der har hersket ret længe. Et eksempel er en renæssance til porcelænsvasken.
Vi så mange spændende varianter i det klassiske køkkenvask-materiale, hvor Villeroy & Boch også udfordrede på farvefronten med to nye farver – en midnatsblå og en solgul.
 
Porcelænsvaske kommer tilbage i de moderne køkkener, hvis vi skal tro køkkenproducenterne   Fin køkkenvask i keramisk porcelæn i blank hvid - Living Kitchen 2015
 

Indretning med farver

Der var på Living Kitchen 2015 forbavsende få afstikkere i farvespektret i køkkenindretningen. Dog dukkede den støvede blågrå og grønne op et par steder, ligesom denne varme, dybe gule farve, som gav god kontrast til alle naturfarverne.
 
Solgul køkkenvask i porcelæn fra Villeroy & Boch - vist på Living Kitchen 2015   Smuk integration af spiseplads og køkken - Team 7 imponerede ved Living Kitchen 2015
  

Køkken og stue er stadig smeltet sammen til ét

Det er efterhånden blevet så normalt med et ’køkkenalrum’, at der dukker flere og flere skjulte installationer op. Et eksempel er de mange emfang, som enten gemmes af vejen i loft, skabe eller køkkenborde.
 

5-i-1 vandhaner er fremtiden

Herhjemme er Quooker synonym med ’kogende vandhane’, men der er mange andre spændende aktører på markedet. Et eksempel er en vandhane med en 5-i-1 funktion: koldt, varmt, filtreret, kogende vand og vand med kulsyre!
 

Kobber i køkkenet

Kobber og messing er stadig hotte materialer i boligindretningen, og køkkenet er ingen undtagelse. Det mest gennemførte eksempel er dette køkken, hvor kobber er brugt som et smukt grafisk element i alt fra håndtag, vandhane, elementer på hvidevarer og pynt. Mindre kan naturligvis også gøre det…

Interessant kobber-lignende overflade på køkkenvask set hos elleci   Vi synes, det smukke kobberfarvede Dornbracht armatur klæder de hvide BLANCO Subline Silgranitvaske enormt godt!

 

Læs om BLANCOs stand på Living Kitchen 2015 her

Læs mere om BLANCOs nyheder vist på IMM Living Kitchen 2015

 

 

IMM messen 2015

 

Næste Living Kitchen:

JANUAR 2017


Kontakt os gerne for at høre nærmere.