Nyheder

Ny metode til afsætning af punkter i indendørs byggeri


Spectra har opfundet en helt ny måde at arbejde med afsætning af punkter på. Systemet hedder QML800 og består af to lasere, en tablet og et PC-program. Det nye system er billigere end en totalstation og langt nemmere at arbejde med.

 

Overfør punkter på en formiddag og spar udgifter til landmåler 

Når man arbejder på større anlægsbyggerier eller renoveringsprojekter, beregner man normalt mindst en dag til at afsætte indvendige punkter til opsætning af vægge, skillevægge og dørhuller. Det kan gøres meget præcist med en totalstation, men arbejdet er krævende og tager lang tid.

 

Spectra QML800 gør arbejdet nemmere, og man kan afsætte punkter på meget kortere tid. Systemet gør det muligt på én gang at afsætte punkter på både gulv og loft, så man ikke bagefter skal måle op fra de eksisterende afmærkninger. 

 

Sådan bruges Spectra QML800

QML800 fra Spectra

Hvis man arbejder ud fra en dxf- eller dwg-fil, starter man med at indlæse filen i sin PC. I softwaren der følger med QML800 markerer man de punkter på tegningen, som man har brug for at afsætte. Herefter kan man sende punkterne til tabletten.

 

Ved opstart på byggepladsen starter laserne med at finde hinanden og tabletten. Man drejer laserne ind manuelt, så de peger på to fikspunkter, og derefter kan man begynde at afsætte. Når man klikker på tabletten, går der kun fem sekunder, til laserstrålerne viser punktet. Man kan derfor hurtigt overføre rigtig mange punkter og behøver ikke være to om arbejdet.

 

Velegnet til 'organiske former'

Spectras QML800 er ekstra velegnet til lodret rørføring, hvor man risikerer små skævheder, hvis man overfører punkter fra gulv til loft på traditionel vis. Systemet gør det også langt nemmere at afsætte buede vægge og andre komplicerede former, der kræver mange afmærkninger. Laserne er selvnivellerende, og i manualen kan man læse mere om, hvordan man nemt kontrollerer nøjagtigheden inden hver opstart. 

 

Hvad er forskellen på QML800 og en totalstation?

Nøjagtigheden på en totalstation er typisk ± 1 mm/10 m, og QML800 har ’kun’ en nøjagtighed på ± 4 mm/10 m. I langt de fleste tilfælde vil det dog ikke gøre nogen forskel, da en blyantstreg ikke er millimeter-nøjagtig. Til forskel fra en totalstation viser QML800 streger på både gulv og loft. Og fordi det er så hurtigt at afsætte mange punkter, vil man typisk afsætte så mange, at det ikke er nødvendigt bagefter at måle op fra de afmærkede punkter. Det giver i sig selv en større nøjagtighed, også selvom man arbejder på 20-30 meters afstand.

 

QML800 er velegnet til tømrere, murere, bygningskonstruktører, bygningsingeniører og alle andre, der arbejder med indvendige vægge i byggeri.

 

 Læs mere om Spectra QML800 her

 

 

Med QML800 kan du hurtigt afsætte mange punkter

 

Se det nye system fra Spectra på BYGGERI '16

På BYGGERI '16 står vi i andersen og nielsen klar til at demonstrere Spectra QML800. Du kan møde os på stand A-1948.

 

 Besøg vores Facebook-side og læs mere om vores deltagelse på BYGGERI 16'