Om service og garanti

Din sikkerhed for produktgaranti

Som officiel importør af udenlandske varer til det danske marked er det vores pligt at sørge for, at produkterne som kommer til Danmark lever op til den danske lovgivning. Desuden er det vores ansvar, at de produkter vi importerer og sælger også kan serviceres af danske servicemontører. Endelig er det vores ansvar, at kunder altid kan føle sig sikre, når de køber vores produkter.
 

Vores produktgaranti vedrørende udstillingsvarer

Vil du købe et produkt, der har været monteret i en køkkenudstilling, skal du være opmærksom på, at reklamationsret og garanti kan være overskredet.

 

Selvom produktet måske ikke har været tilsluttet og dermed heller ikke rigtigt været i brug, kan f.eks. pakninger på armaturer tørre ud, hvis de har været udsat for sollys eller stået under spotbelysning i en udstilling. Emfang der ofte demonstreres og ikke vedligeholdes kan også blive slidte.

 

Som loven foreskriver, er sælger af produktet, i dette tilfælde køkkenbutikken, forpligtet til at yde 2 års reklamationsret fra salgsdato over for køber af produktet, men for at sikre, at du som forbruger også får et produkt, der er i orden, har vi hos a+n indført en produktgaranti, som vi tilbyder alle vores forhandlere. 

 

Denne service går ud på, at vi tilbyder alle køkkenkunder at give den udstillede vare et servicetjek, inden produktet sælges videre til dig. Derved nulstiller vi garantien til tjek-tidspunktet, og du er sikret et godt produkt og en forlænget garantiperiode.

 

HUSK derfor at spørge køkkenbutikken, om de vil sende varerne ind til os til et tjek, så du kan være sikker på, at udstillingsvaren er i god stand.

 

Produktgaranti på varer parallelimporteret til Danmark

  

Vi oplever et stigende antal kunder, der bliver skuffede, når de oplever, at vi afviser reklamationer på BLANCO og GUTMANN varer købt hos e-butikken Køkken24.dk eller på hjemmesider hjemhørende udenfor Danmark. Afvisningen skyldes, at disse produkter er parallelimporteret og derfor skal serviceres af det land, hvori de er købt. 

 

Se listen over danske e-butikker, som a+n servicerer her

 

Dine muligheder som forbruger ifølge Købeloven

Købeloven giver dig som forbruger 2 års reklamationsret. Viser det sig, at en vare er mangelfuld, giver loven dig mulighed for at vælge mellem 4 forskellige løsningsmuligheder:

 

1) du kan få varen repareret

2) du kan få varen byttet til en ny vare

3) du kan få et afslag i prisen

4) du kan få pengene tilbage.

 

Dog kan sælger afvise dit krav om at få pengene tilbage eller afslag i prisen, hvis han i stedet tilbyder dig at vælge mellem, at få manglen afhjulpet, f.eks. ved en reparation eller ved at få varen ombyttet.

 

Garanti eller reklamationsret?

Ordene garanti og reklamationsret anvendes ofte i flæng, men de betyder noget forskelligt. Reklamationsret er den ret, Købeloven giver dig, til at klage over fejl og mangler ved en vare, du har købt, mens garanti er noget mere, som sælgeren eller producenten kan vælge at give dig.

 

Når du får en garanti på en vare, skal du have nogle fordele ud over de rettigheder, du allerede har efter købeloven. Garantien skal f.eks. vare længere end de to års reklamationsret, du altid har efter købeloven, eller den skal dække mere, f.eks. også slid. Det er frivilligt for en erhvervsdrivende, om han vil give en garanti på en vare, så det er ikke noget, du har krav på.

 

Kilde: Forbrugerrådet, 2014

 

Vil du læse mere om dine rettigheder som forbruger, kan du finde mere information på hjemmesiden www.forbrug.dk - klik her og gå til www.forbrug.dk

 

Særligt omkring godkendelser

Klik her og gå til godkendttildrikkevand.dk for at læse mere om Godkendelsesordningen for byggevarer i kontakt med drikkevand

Som led i en modernisering blev VA-godkendelsesordningen erstattet af Godkendelsesordningen for byggevarer i kontakt med drikkevand d. 1 april 2013.

 

Kort forklaret er ordningen en garanti for at byggevarer, som er i kontakt med drikkevand, ikke udskiller sundhedsskadelige stoffer til drikkevandet. Alle vandhaner skal f.eks. være godkendte i forhold til denne ordning for at være lovlige i Danmark. 

 

Når du som forbruger i Danmark skal købe byggevarer, herunder armaturer, bør du kigge efter "Godkendt til drikkevand-mærket" (GTD-mærket), som ser sådan ud:

 

Klik her og gå til hjemmesiden www.godkendttildrikkevand.dk, hvor du kan læse mere om Godkendelsesordningen for byggevarer i kontakt med drikkevand.