Referencer GPS til landmåling

En investering der virkelig giver mening


Tore Benjamin Parmo Bro fra Langeland Kommune

Tore Benjamin Parmo Bro                                                                      Maj 2016
Civilingeniør / vandløb-, spildevand og klima 
Infrastruktur
Langeland Kommune
Tlf: 6351 6042
tbpb@langelandkommune.dk


 

Spectra er ikke så kendt på det danske marked, og det gjorde mig lidt usikker

Løsningen var, at Jens Esbech fra andersen & nielsen opgav en del referencer til andre kunder. Jeg ringede til tre af dem, og de havde alle gode erfaringer med Spectra GPS. Efter det var jeg ikke så nervøs over at vælge et mindre kendt mærke.
 

Hvis den er så billig, kan kvaliteten så være i orden?

Når man bliver tilbudt et produkt til en tredjedel af markedsprisen, så er det noget, man lægger mærke til! Alligevel var jeg lidt nervøs for at bruge 50-100.000 kr. på opmålingsudstyr, jeg måske ikke kunne bruge.

 

Promark 220 viste sig at fungere rigtig fint

Det vigtigste er at kunne stole på, at systemet fungerer, og at data er præcise. Promark 220 viste sig at fungere rigtig fint. Jeg har tillid til, at den måler, som den skal. Den er nem at gå til, softwaren er meget brugervenlig, og det er dejligt, at en del af softwaren er på dansk. Det giver flere muligheder på sigt, da folkene fra Vej & Park - som ikke er vant til at arbejde med software eller engelske produkter eller brugerflader - også vil kunne få gavn af den.

De der arbejder mere bredt i kommunen med miljø eller grundvand - eller projektgrupper - kan også bruge GPSen, og så giver investeringen god mening.
 

Gå til produktsiden for Spectra Promark 220 


Det bedste ved Promark 220 er quick-koderne

Quick-koderne er smarte. Jens har sat dem op, og jeg ved, at de virker og er lette at bruge, også selvom jeg ikke bruger GPSen så tit.
 

Jeg måler ofte vandspejlet og bundkoten, og så sammenholder jeg de to. Her er quick-koderne en rar funktionalitet. Især fordi jeg jo ikke bruger GPSen så tit, som for eksempel en landmåler ville gøre. Jeg kan ændre koderne efterfølgende, og hvis jeg sætter dem ordentligt op, kan andre med mindre kendskab til det tekniske nemt bruge GPSen uden at risikere at måle forkert. Det er en af de ting der gør, at jeg klart kan anbefale Promark 220.
 

Kom godt i gang med GPS!


GPSen er også et godt kommunikationsværktøj

En ting er de hard core fakta, som skal være i orden. En anden ting er, at GPS er et kommunikationsværktøj.
 

Når jeg står over for en landmand på hans mark, og han brokker sig over, at vandløbets bund ligger for højt, og at der derfor ligger vand på marken, kan jeg dokumentere, om det rent faktisk ligger for højt i forhold til aftalegrundlaget i regulativet. Hvis der er en rørbro, kan vi fx måle, hvad koten er på røret i bunden, hvor vandet løber ind, og hvor det løber ud. De data kan ikke diskuteres, men landmanden og jeg kan i en dialog få afklaret, om der så rent faktisk skal gøres noget.


Så det afklarer diskussioner om, hvorvidt vandløbsbunden ligger for lavt eller for højt. Det er let at skyde skylden på kommunen, men verden ser ikke altid ud, som landmanden tror. Det er altså ikke kun et spørgsmål om at kunne måle op men også om at kunne mødes omkring de målte data. Det kan nok være et stort issue for mange.

Læs om GPS-systemer

Læs lasere og nivellering

Læs mere om værktøj til gravemaskinen

Læs mere om manuelle måleinstrumenter

Læs mere om elektroniske måleinstrumenter

Kontakt andersen & nielsen