spectra måleværktøj

Måleinstrumenter fra verdens største producent af laserværktøj


andersen & nielsen forhandler blandt andet måleværktøj fra Spectra - verdens største producent af laserværktøj. Det amerikanske firma var de første, der udviklede laserinstrumenter til byggeindustrien, og de er stadig førende inden for udviklingen af ny teknologi og nye produkter.

 

a+n fører et stort program af Spectra måleværktøj i absolut topklasse, som vi servicerer fra eget certificeret værksted:

 

Linjelasere

Spectras linjelasere er kendt for at have markedets kraftigste streger og dermed den største synlighed. De er forsynet med pulsfunktion, så de kan kommunikere med en modtager. Derfor kan man både brug

e dem til indendørs og udendørs opgaver.

Linjelaserne er faldtestet til at kunne klare et fald på min. 1 m mod et hårdt underlag som beton.

Linjelasere er en god hjælp, når man opsætter fx vinduer, spær, skillevægge, lofter, og køkkener, der kræver stor nøjagtighed. Linjelasere med kryds er velegnede til opsætninger, der skal ligge vinkelret.

 

 

Priklasere

De robuste priklasere fra Spectra tåler ligesom streglaserne fald fra 1 m mod beton, og synligheden af laserprikkerne er også helt i top.

Priklasere bruges typisk til overførsel af et punkt fra gulv til loft eller fra væg til væg. En god, økonomisk løsning, hvis behovet ikke er så stort - fx for elektrikere. 

 

 

 

 

Rotationslasere

Rotationslaserne fra Spectra er kendt for deres høje nøjagtighed, logiske betjening og robuste udførelse. De tåler fald fra min. 1 m mod et hårdt underlag som beton - og nogle modeller kan klare fald fra 3 m. Alle modeller har 3 års garanti.

Visse modeller leveres i en 'guncase' kuffert. Det er især praktisk, hvis man flytter laseren meget fra sted til sted, da man kan pakke laser og stativ ned i kufferten uden at afmontere dem først.

Vandrette Spectra rotationslasere bruges fx, når man skal afsætte højder til fundament, grave ud til huse, indkørsler eller terrasser, også med fald.

Rotationslaserne fås i mange varianter med eller uden fald og mange andre funktioner såsom selvnivellering, radiostyret fjernbetjening, scanningsfunktion og temperaturkompensering. Der findes således en model til ethvert behov.

 

Rotationslasere er velegnet til opsætning af vægge, gulve, køkkener og meget andet.

 

Maskinstyring

Med en Spectra maskinmodtager er det problemfrit for føreren af gravemaskinen at finde den rigtige højde at grave i. Alle modeller har tydelige displays, der er lette at aflæse, selv i solskin. Resultatet er et perfekt arbejde, hvor man ikke behøver udføre efterfølgende kontrolmålinger.

Maskinmodtagerne har egen strømforsyning og kan nemt flyttes fra maskine til maskine.

 

 

 

Teodolit og nivelleringsinstrumenter

Nivelleringsinstrumenterne fra Spectra er velegnede til både præcisionsnivellering og mere grove afsætningsopgaver på byggepladsen. Instrumenterne har magnetdæmpet kompensator, hvilket gør dem præcise og stabile. Den fine kvalitetsoptik giver et tydeligt og klart billede, der er nemt at arbejde med. Fås med 24x og 28x forstørrelse.

Til mere avancerede opgaver, hvor man har brug for at aflæse målingerne digitalt, er en teodolit optimal. DET-2 med dobbelt LCD-display, tiltsensor, mulighed for at afsætte kurver og mange andre funktioner er yderst velegnet til bygge- og anlægsarbejde. 

 

Rørlægningslasere

Spectra har to modeller af rørlægningslasere i DialGrade serien. De udmærker sig ved at have verdens største selvnivelleringsområde på -15% til +40%. Det betyder, at de er nemme og sikre at

arbejde med. Laserstrålen har den højeste tilladte effekt, hvilket gør dem effektive at arbejde med under alle forhold.


Et uundværligt instrument til lægning af vand-, kloak- og drænrør.

 

Laser-afstandsmålere

Også inden for afstandsmåling tilbyder Spectra flere varianter. Nogle er beregnet til simple men præcise måleopgaver, og andre kan også udføre mere avancerede opgaver, såsom beregning af rumdimensioner, gradmålinger og Pythagoras funktioner.

 

 

 

 

 

Tilbehør

Spectra har også et stort program af fjernbetjeninger og modtagerbokse til lasere.

Modtagerne kan bruges med lasere af alle mærker, men brugt sammen med en Spectra laser med fald får visse modeller en ekstra dimension, idet de selv kan finde faldet. Det giver en enestående nøjagtighed, især over lange afstande.

HD750U er den eneste modtager på markedet, der kan opfange både røde og grønne laserstråler.

DR400 kan bruges uden stadie - afstanden til jorden vises i displayet, og den korrigerer selv, hvis den ikke er holdt helt lodret. Et stærkt og sikkert redskab, da man kan undgå at kravle ned i udgravninger og andre fordybninger. DR400 har desuden en indbygget laser-afstandsmåler, der måler afstande på op til 50 m.


Spectra GPS-systemer til professionel landmåling

GPS-systemer til landmåling

Spectras GPS-systemer til landmåling udmærker sig ved at være pålidelige, præcise og nemme at bruge.

 

GPS bruges af professionelle entreprenører ved opføringen af bygninger, vejarbejde, parkanlæg og meget andet.
 

Se sortimentet af GPS-systemer
Se en samlet oversigt over Spectra måleværktøj

 

Læs mere om lasere og nivellering

Læs mere om værktøj til gravemaskinen

Læs mere om elektroniske måleinstrumenter

Læs mere om manuelle måleinstrumenter

Læs mere om GPS-systemer

Kontakt andersen & nielsen