Smørrebrød med Schønnemann

Hvorfor ikke varme op til påsken med inspiration til bordets glæder? Vi inviterede gastros læsere til en spændende aften med smørrebrød og akvavit.

 

40 heldige læsere fik plads til arrangementet, der løb af stablen torsdag før påske. Væbnet med nysgerrighed og en skøn velkomstdrink fik deltagerne en kort introduktion til aftenen. 4 forskellige stykker smørrebrød skulle kreeres og derefter nydes i a+ns lokaler. 

 

Klassisk borddækning med musselmalet stel

I dagens anledning så a+ns show rooms en del anderledes ud. På bordene stod perlende dråber fra San Pellegrino og rigeligt med Linie Akvavit. Kvalitetssmørrebrød serveres ikke på hvad som helst, så Royal Copenhagen havde leveret tallerkener, der ville give deltagernes kreationer passende modspil. 

  Enkel borddækning med tallerkener fra Royal Copenhagen og Linie Akvavit i a+n show room
 Carina fra Restaurant Schønnemann demonstrerer, hvordan man laver en lækker sildesalat

Team Schønnemann guidede gennem maden

Ved showkøkkenet demonstrerede holdet fra en af Danmarks mest populære frokostrestauranter – Restaurant Schønnemann – de lækre stykker smørrebrød, som deltagerne selv skulle forsøge sig med.

 

Aftenens menu bestod af: ...

For at deltagerne ikke skulle være helt på bar bund, demonstrerede Carina, hvordan de på Restaurant Schønnemann ville anrette de fire smørrebrødsvarianter. Med smil på læben og utrolig sikker hånd, fik Carina på kort tid kreeret de lækreste madder, som fik mundvandet til at løbe hos alle i lokalet.

 

Carina og John lavede et eksemplar af hver af de fire stykker smørrebrød, så deltagerne kunne se, hvordan en klassisk anretning ville se ud.


SILDESALAT

 

– på smørristet franskbrød med pocheret æg, løg og grønt

Sildesalat som Restaurant Schønnemann laver den - a+n smørrebrødsevent for gastros læsere

 Kartoffelmad som Restaurant Schønnemann laver den - a+n smørrebrødsevent for gastros læsere

KARTOFFELMAD

 

– på røget rugbrød med ærtemayonnaise og friskpillede rejer 

TATAR

 

– med frisk stenbiderrogn, rygeost samt løg, og grønt

 Tatar som Restaurant Schønnemann laver den - a+n smørrebrødsevent for gastros læsere

Kalveleverpostej som Restaurant Schønnemann laver den - a+n smørrebrødsevent for gastros læsere

KALVELEVERPOSTEJ

 

– bagt i gryde; serveret med ristede svampe og bacon samt agurkesalt

a+n show room blev omdannet til smørrebrøds-workshop med akvavitbar

Seks arbejdsstationer stod klar til at deltagerne kunne hakke, snitte og anrette de spændende madder. Hvis man blev tørstig eller blot havde brug for en pause, kunne et smut forbi Akvavit-baren være en glimrende idé.

 

Her stod Morten Buus fra Hans Just klar med nogle unikke akvavitter, som han gerne fortalte om i detaljer. En del benyttede sig af lejligheden til at få smagt på og lyttet til historierne om de gyldne dråber. 

Et af BLANCO-udstillingsmodulerne var en glimrende arbejdsplads til at bygge smørrebrød  Spændende akvavitter fra Hans Just inkluderede bl.a. Single Cask akvavitter fra Løitens.
Et af BLANCO-udstillingsmodulerne fungerede som 1 af de 6 arbejdsstationer. I baggrunden ses lamper fra Spotlight2.dk Spændende akvavitter fra Hans Just inkluderede bl.a. Single Cask akvavitter fra Løitens.

Engagerede, energiske og omhyggelige gastro-læsere kreerede fantastisk smørrebrød

Kort efter var alle deltager iklædt nye forklæder og begravet opskrifterne. John & Carina hjalp deltagerne med alt fra at pille rejer til at pochere æg. Fantasien var i top, når det kom til at sætte sit eget præg på smørrebrødet. John og Søren fra Restaurant Schønnemann holdt skarpt øje, for der var lovet præmier til de smukkeste og mest spændende anretninger.

 

Efterhånden viste det sig dog, at holdånden på de seks hold var så unik, at en lodtrækning om de skønne præmier var eneste retfærdige metode til at komme af med præmierne på. 

Opskrifter diskuteres hen over en snaps  Koncentration ved pochering af æg, mens John fra Rest. Schønnemann ser til.
Opskrifterne diskuteres over en snaps eller to.  Koncentration ved pochering af æg, mens John fra Rest. Schønnemann ser til.
Kreativiteten manglede ikke - hjerter af smørristet brød pyntede på sildesalaten  Akvavitter fra Hans Just bidrog til den gode stemning i +n show room
Kreativiteten manglede ikke - hjerter af smørristet brød pyntede på sildesalaten. En god holdkammerat sørger for, at resten af holdet ikke tørster...

Hygge over masser af smørrebrød og gode akvavitter

Efter kun nogle få timer kunne deltagerne bænke sig ved de runde borde og nyde resultatet af deres anstrengelser. 4 stykker smørrebrød i den størrelse, opskrifterne bød, var mere end de fleste kunne rumme, men der var alligevel overraskende få rester.

 

Gode goodies og masser af smørrebrødstips

Mætte af indtryk, mad og drikke sagde 40 engagerede gastrolæsere ’tak for i aften’. Med sig hjem fik de ikke kun opskriften på en succesrig påskefrokostmenu, men også en lækker goodiebag med gaver fra både Le Creuset, Blanco, Hans Just, San Pellegrino, gastro, Spotlight2.dk m.fl. 

Fællesspisning i a+n show room

Se flere billeder fra Smørrebrødsaftenen

 
       
       

 

Klik for at se billederne i stort format.

  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  


  

  

Sponsorer til Smørrebrødsaften:

 

Royal Copenhagen sponserer lækre præmier og lægger service til de smukke smørrebrød fra Schønnemann og akvavitter fra Hans Just - i andersen & nielsens show room

 

 

Spotlight2.dk er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

BLANCO er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

San Pellegrino er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Gastros læsere er inviteret til påskefrokost med Linie Akvavit og smørrebrød fra Schønemanns hos andersen & nielsen

 

 

Linie Akvavit er partner og sponsor til den lækre smørrebrødsaften for gastros læsere med lækkerier fra Schønnemann, vand fra San Pellegrino og gaver fra bl.a. le creuset og Royal Copenhagen - hos andersen & nielsen

 

 

Le Creuset er sponsor og partner til Champagne-aften for Feminas læsere hos andersen & nielsen

 

 

Se billeder fra andre events:


Kogeskole i Italien
Raw Cake event

Lampe event

 Champagneaften

 
 

 

Se billedgalleri fra aftenen:

 


Eksklusiv smørrebrødsaften