LASER BOOTCAMP

En lærerig dag med spændende produkter og kolleger i branchen

 

En tidlig start på dagen

Tirsdag den 14. maj blev dagen, hvor a+n fik besøg af forhandlere og håndværkere fra hele landet. De havde sat dagen af til at blive klogere på de måleinstrumenter, de jonglerer med til daglig.

Arrangementet startede allerede kl. 8.00, så der var flere, der havde haft en overnatning undervejs.

 

Hurtig tag-selv morgenmad på Spectra Boot Camp

Først var det tid til en hurtig omgang morgenmad.
 

Den tørre teori blev gennemgået i starten

Da maverne var fyldt op, blev der tanket ny viden. Starten foregik indendørs, inden deltagerne blev delt op i hold, der gik videre til de forskellige arbejdsstationer indendørs eller udendørs i telt.

 

Den teoretiske del blev overstået i begyndelsen

Undervisningen startede med lidt fælles teori.
 

Arbejdsstationer med relevante emner

Bagefter ventede en indendørs arbejdsstation samt a+ns udendørs øvebane, hvor Spectras måleinstrumenter var sat op. Emnerne var:  

  • Vandrette lasere og modtagere
  • Indendørs lasere
  • Entreprenør- og rørlægningslasere
  • Maskinmodtagere
  • Linjelasere

  Opstilling med mandehul til demonstration af rørlægningslaser

Her demonstreres hvordan man lægger rør med en rørlægningslaser eller rotationslaseren UL633.


Kam man arbejde med måleinstrumenter i regnvejr?

Vejret var lidt regnfuldt på denne tirsdag formiddag, men det var ikke noget problem for Spectras måleinstrumenter. De er robuste og kan klare både vand og fald på beton.

 

Hvis du vil vide, hvad din laser kan holde til, skal du kende beskyttelsesgraden (den er opgivet i brugermanualen). Opgivelserne består af IP efterfulgt at to cifre, fx IP 65 eller IP 66.
 

 Se hvad IP-koderne betyder! 

 Se hele Spectras sortiment! 

            

Guldkorn fra Mr. Spectra himself

På en af arbejdsstationerne underviste Jürgen Schupp. Han er 64 år og har arbejdet hos Spectra i en menneskealder. Til daglig arbejder han med at udvikle lasere, og han har selv opfundet mange af de funktioner, som gør Spectra til noget særligt. Der er derfor ikke det spørgsmål, han ikke kan svare på, og også konsulenterne fra a+n fik ny, værdifuld viden.

Der blev både spurgt og lyttet koncentreret 

 

Det handler om indendørs lasere

Simon Hyatt fra Spectra fortalte levende om, hvilke opgaver man bruger indendørs linjelasere og grønne eller røde rotationslasere til. Han beskrev bl.a. arbejdsgangene ved montering af nedsænkede lofter og opsætning af skillevægge. Desuden demonstrerede han, hvordan man kan opstille de forskellige lasere ved hjælp af diverse beslag. 

 

Simon Hyatt demonstrerede blandt andet forskellige monteringsmetoder 

 

Undervisning i teltet

I det store telt fortalte Raik Hoffmann fra Spectra om, hvilke opgaver man bruger vandrette lasere til, og hvordan man laver fald. På en anden arbejdsstation gennemgik han de forskellige modtagertyper og forklarede bl.a., hvordan man 'parrer' dem og bruger den ene som fjerndisplay.

 

Undervisning i vandrette lasere 

Det går bedst med at koncentrere sig i tørvejr.

 

Hvordan fungerer maskinstyring?

Det kan være lidt svært at forklare uden at vise det. På denne dag havde vi monteret to forskellige maskinmodtagere på gravemaskiner. Så kunne man se, hvordan man bruger dem til at grave et hul i en bestemt dybde og få en fornemmelse af de forskellige funktioner. 

 

Gravemaskine med Spectra maskinmodtager

Her var der mulighed for at prøve en maskinmodtager.

  

Gode tilbud på dagen
Flere havde på forhånd spurgt om mulighederne for at gøre en god handel. Ud over specialpriser på visse Spectra måleinstrumenter gav a+n en laser-afstandsmåler QM55 med ved køb af en rotationslaser eller maskinmodtager. Der blev gjort et par handler på dagen, og også efterfølgende har vi oplevet øget efterspørgsel.

 

Besøg af a+n bussen 

Også a+n bussen som normalt bruges til at demonstrere måleinstrumenter hos kunderne var fyldt med Spectra måleudstyr. Husk at du altid kan ringe og bestille et besøg på byggepladsen!

 

 

Tekst & foto: Gertrud Priess Nielsen 

  

 

 


 

Tilmeld dig vores e-Magasiner:

 Værktøj
 Køkken