vand og fugt

Håndtering af vandskader

Når der har været voldsomme skybrud, står både firma- og boligejere med et akut behov for at få fjernet store mængder vand fra kældre og lavtliggende rum. Mange tyr til professionel hjælp for at sikre en korrekt håndtering af skaderne. Derfor skal bl.a. skadeservicefirmaer råde over en effektiv "maskinpark", som hurtigt kan rykke ud.

 

Hvordan fjerner man effektivt flere kubikmeter vand?

Hvis man oplever store vandskader, anbefaler vi en kraftig vådsuger med indbygget pumpe. an pumpesuger VP50 pumper løbende vandet væk fra det oversvømmede område og kan køre lige så længe, man orker at betjene den.

 

Vandet pumpes ud af vådsugeren gennem en lang slange, så man behøver ikke tømme beholderen manuelt.

 

Se an pumpesuger VP50
 

Hvis behovet er mindre, og hvis man også gerne vil kunne bruge vandsugeren som almindelig støvsuger, anbefaler vi en Starmix kombisuger. Der findes en række modeller med forskellig kapacitet.
 

 Se sortimentet af støvsugere og kombisugere fra Starmix

an pumpesuger VP50 er den pålidelige vandsuger til større opgaver Starmix har flere vådsugere til mindre opgaver såsom vand i kælderen, fx eSwift A 1220 EHB

Sortimentet af pumpesugere og vandsugere fra anKlima hjælper med at fjerne uønsket vand - fx i kælderen.


Hvordan tjekker man fugtprocenten i murværk, fundament m.m.?

Hvis man fx skal lægge trægulv på et støbt betonfundament, bør man tjekke fugtprocenten, inden man går i gang. Skal man udbedre fugt- og vandskader, gælder samme betingelser. Materialerne skal være helt tørre, før man kan foretage reparationer.

For at tjekke materialernes fugtprocent er en fugtmåler uundværlig. Fugtmålere fås i flere varianter – nogle kan lave meget præcise målinger i både tekstiler, træ, byggematerialer og beton, hvorimod andre er beregnet til situationer og materialer, hvor nøjagtigheden ikke behøver være i top.

 

Andre løsninger til at kontrollere luftfugtigheden

Hvis luftfugtigheden i et lokale skal tjekkes løbende, kan man bruge en fugtmåler med datalogger. Den måler luftfugten over en længere periode. Værdierne gemmes og kan efterfølgende overføres til PC.  Man kan også vælge et lille, håndholdt hygro-/termometer, hvis man kun har behov for at kende den aktuelle luftfugtighed på et givet tidspunkt. 

 

Se vores udvalg af temperatur- og fugtmålere

Læs mere om produkter til vand og fugt

Læs mere om støvhåndtering

Læs mere om håndtering af PCB

Læs mere om UNI S universaltilbehør

Kontakt andersen & nielsen