Rengøring og vedligeholdelse af køkkenkværnen

Rengøring af køkkenkværn

 

En køkkenkværn rengør i store træk sig selv ved almindelig drift og behøver ikke kemisk rengøring. Køkkenkværnen skal ikke tømmes, fordi det organiske affald bliver kværnet og sendt direkte med spildevandet via kloaknettet, når kværnen bruges.

 

Her får du alligevel et par tips til at holde din køkkenkværn i tip-top stand!

 

Den indvendige del af en køkkenkværn kan godt risikere at blive dækket af slam og affald. Uanset hvor godt du passer på din køkkenkværn, kan genstande, som ikke egner sig til at blive kværnet, ende i køkkenkværnen.

 

Genstande i glas, metal og gummi eller særligt madaffald som f.eks. svøbet om en majskolbe, rejeskaller, ferskenkerner, artiskokblade eller store ben (f.eks. kyllingeben) skal i nogle tilfælde fysisk fjernes fra køkkenkværnen, hvis køkkenkværnen ikke er i stand til at kværne genstanden.

 

Genstande, som sætter sig fast inde i køkkenkværnen vil danne bakterier og nedsætte køkkenkværnens ydeevne. Der findes forskellige metoder til at forhindre dette...

 

Tømning af køkkenkværnen for fastsiddende genstande

 

Engang i mellem kan der sætte sig noget fast inde i køkkenkværnen. Skulle dette ske, kan du anvende en tang eller lignende til at fjerne genstandene. Husk at slukke kværnen eller helt slukke for strømmen til kværnen, inden du begynder at rode med den, sådan at din sikkerhed er i top.

 

Rengøring af køkkenkværnens riveelementer ved hjælp af is og salt

 

En ildelugtende køkkenkværn kan kureres ved at kombinere to kopper isterninger og en kop vejsalt/stensalt. Fyld køkkenkværnen med isterningerne og hæld saltet over. Tænd for det kolde vand og tænd for køkkenkværnen i 5-10 sekunder.

 

Kombinationen af is og salt vil hjælpe med at fjerne slam og affald fra køkkenkværnens riveelementer. Har du ikke vejsalt, kan en kop eddike også gøre det!

 

Klik her for at gå til køkkenkværnen.dk og finde mere info om køkkenkværne

Frisk duft med citron

Kemisk rengøring af køkkenkværnen er ikke nødvendig. Eventuelle lugtgener kan skyldes genstridige madrester i afløbet, eller at vandet ikke har været tændt, mens køkkenkværnen har været i gang.

 

Dette kan dog hurtigt afhjælpes ved at tænde for vandet, sætte kværnen i gang og køre en citron igennem.

 

 

 

Vil du vide mere om køkkenkværne, så klik her og besøg køkkenkværnen.dk

Læs om Insinkerator produkter

Læs om installation af køkkenkværnen

Praktisk info om køkkenkværnen

Læs Insinkerator-kataloget

Læs mere om tilbehør til køkkenkværnen

Læs mere om vedligeholdelse af køkkenkværnen

Følg køkkenkværnen på Facebook