Rawfood kager

Raw Cake Workshop

Tirsdag d. 24.5.2011 var dagen, hvor vores første rigtige arrangement i a+ns nye udvidede show room løb af stablen. Vi har tidligere holdt arrangementer i Spotlight2.dk regi, hvor vi har besøgt Operaen, sejlet på kanalerne med Peter Olesen og smugkigget bag murene på det nye Skuespilhus. Men disse arrangementer var alle arrangementer, der foregik langt fra både vores butik og vores show room.
 


Ingredienser til Raw Cakes - linet op i a+n show room

Nu er tiden så kommet til at bruge vores gode faciliteter til alt det, de kan. Fx at afholde en workshop med udgangspunkt i en af tidens mest hippe madtrends: Raw Food.

 

Med en kendt Raw Food ”ekspert” ved roret, inviterede vi via vores nyhedsbrev og hjemmeside 40 personer til at deltage i en Raw Cake Workshop. En overvældende interesse gjorde, at en del måtte komme på venteliste i tilfælde af afbud, men kun få meldte fra, og vi fik sluset et par ekstra ind på deres pladser.


 

deltagerne til Raw Cake workshop finder deres pladser i a+n show room
Deltagerne til Raw Cake workshop finder deres pladser i a+n show room

 

Direktør Marianne Z. Blicher byder velkommen til både deltagere og Caroline Fibæk.

Direktør Marianne Z. Blicher byder velkommen til både deltagere og Caroline Fibæk.

 

 

I sidste ende bænkede vi 43 i vores show room, så de kunne blive guidet igennem Raw Food universet og samtidig prøve kræfter med at lave deres helt egne ’sunde kager’.

 

Caroline afmystificerer Raw Food konceptet

Vi havde allieret os med Caroline Fibæk, der er dedikeret Raw Food entusiast. Derudover har hun en uddannelse som Naturopath i Biologisk Medicin – hvilket egentligt bare er en fin betegnelse for, at hun arbejder med at bringe kroppen tilbage i balance.

 

Efter at folk havde fået stillet den værste sult og tørst med Raw Food snacks og drikke, introducerede Caroline Raw Food begrebet.

Hun forklarede, hvad der sker i kroppen, når vi indtager føde, og hvad der sker, når man indtager fx ’Raw Food’ i stedet for opvarmet mad.

 

Hun beroligede dog med, at man altså ikke behøver være fanatisk med raw food. ”Man lever fx heller ikke udelukkende af sushi, hvis man er vild med det, vel?!” ræsonnerede Caroline.


 

10-mand store grupper kastede sig over opskrifterne

Det lille foredrag blev afløst af aftenens første opskrift – den absolut letteste: vindruer på pind + fryser = Vindrue Lollipops!

 

Deltagerne fordelte sig på fire arbejdsstationer, snoede et forklæde om livet, og gav sig ellers i kast med at læse opskrifter, snuse til ingredienser og lære hinanden at kende på kryds og tværs.

 

Nogle af ingredienserne var helt fremmede for workshop-deltagerne

Nogle af ingredienserne var helt fremmede for workshop-deltagerne

 

Tre piger hygger med at lave Vindrue Lollipops

 Tre piger hygger med at lave Vindrue Lollipops



 

 

Sunde kager kræver gode armkræfter

Næste opskrift gav en del flere udfordringer. Sværhedsgraden var øget betragteligt, og opskriften til After Eight kagen krævede først, at man udstenede lækre saftige dadler, og derefter lagde kræfterne i, for at ælte en masse sammen, der skulle blive til kagebund.

 

Derudover skulle cashewnødderne have været udblødt i 2 timer forinden, hvilket var smuttet i skyndingen. Det betød, at de stakkels nyindkøbte blendere kæmpede en hård kamp i et forsøg på at lave den myntecreme, der skulle toppe kagebunden! Det lykkedes dog, og kagerne blev samlet og smukt dekoreret.

 

After Eight kagen gav lidt udfordringer - men det lykkedes at få den smukt i form

 

After Eight kagen blev båret ud til fryseren for at holde de fine Lollipops med selskab. Formålet med at sætte kagen på køl, var at få ingredienserne til at køle af og samle kagen.

 Raw Cakes er ikke kun for kvinder - her var der også brug for lidt ekstra kræfter.

Så blev der trillet kugler og lavet brownies

 

Efter en lille pause gik det ellers løs igen med lakridskugler og brownies. Alt sammen lavet af dadler, nødder, kakaosmør, rå kakaopulver, lecitingranulat og andre spændende ingredienser.

 

Køkkenkværnene sørgede for affaldet, for både dadelsten, myntestængler og nødde-rester blev pureret direkte ud i afløbet.

 

Det er vigtigt med rene fingre i al madlavning - og især, når man skal ælte dej til Raw Cakes!

 

Der trilles lakridskugler på samlebånd til Raw Cake workshop hos andersen & nielsen

Man kan sagtens være fire piger om een skål - fantastisk samarbejde!

Man kan sagtens være fire piger om een skål - fantastisk samarbejde!

Deltagerne vaskede fingre tit, for fingrene var et af de fornemmeste værktøjer til at få lavet dej til både brownies og lakridskugler.

 

Med entusiasme og smil blev alle opskrifter lavet i fællesskab, og snart stod 40 forventningsfulde deltagere klar til at smage på deres slik og kager!

 

En af deltagernes tallerkener: After Eight kage, Vindrue Lollipops, Brownie Babe og Lakridskugler. Velbekomme!

En af deltagernes tallerkener: After Eight kage, Vindrue Lollipops, Brownie Babe og Lakridskugler. Velbekomme!

 

Opvask til raw cake arrangement i a+n show room

 

Uhm!

 

Der lød begejstrede og forundrede lyde rundt om bordene, mens der lystigt blev smagt på de ’sunde kager’. En kvinde sagde grinene, ”ja, helt sundt er det nu nok ikke, for mine hænder er silkebløde af at have æltet løs. Og selvom det er sunde ’olier’, så skal man nok ikke bare give helt los og spise løs”.

Det viste sig da også, at Raw Cakes er ganske mættende.

 

Smagsnuancerne var spændende og gode, og nogle piger nikkede bekræftende, da Caroline fortalte, at man i Raw Food kredse kalder Rå kakao for ”Crackao”, idet smagen er intens og ganske vanedannende.

 

Med den søde tand tilfredsstillet sivede deltagerne så stille ud af show roomet, mens de lige fik et smil og en lille goodie bag med på vejen.

 

Det var en farverig og spændende aften, hvor vi fik lært et par småting omkring Raw Food. Og så kan vi hilse og sige, at den der brownie smager af mere!

 


Se flere billeder fra...

Raw Cake event

Lampe event

 
 

 

Produkter udstillet i a+n showroom

Download excel-fil

 

 

Læs mere om Caroline Fibæk

Carolines hjemmeside

Carolines blog

 

 

 

Oplev også... 

Emfang

Tilbehør til Blanco og         InSinkErator

 

 

 

Åbningstider a+n showroom:

 

man-tor. 10-16

fre:

10-15.30

   


Se lørdagsåbent her ....


 

Se glimt fra showroomet her!